Pratkvarn

Here we go again! 
Rasmus Nalle är poppis nu.. O särskilt Sälle som bara sover hela tiden! 
Sääälle ropar Agnes här hemma! ❤
Jippi!

Såhär är mitt liv just nu.. Blå tå me ev spricka i.. Blåtirat barn.. Argt barn.. Snorigt barn.. O barn me svinkoppor.. Slutat tidigt idag men ska tillbaka på extrainsatt arbetslagssamtal.. 

Vilken dag...

.. Den tog nästan knäcken på mig både fysiskt o psykiskt!
Jag har varit hemma o vabbat idag ju o John är på grabbkväll efter jobbet
Agnes säger MIN, NEJ och bort ett antal ggr varje dag.. Däremellan skriker hon en hel del... O slänger sig om hon inte får som hon vill..
Efter att ha varit inne me henne förutom promenader eller cykelturer till affären i ett par dar så bestämde ja mig för att gå till lekparken me henne.. Vägen dit va lång o krokig då hon vägrade sitta i vagnen, hålla handen eller ens gå framåt..
Redan där kände jag att ja ville hem igen.. Men nej då.. Ja kämpade mig framåt.. En bit fram så träffade vi hon vi köpte huset av så det blev lite prat me henne.. O under tiden hällde Agnes ut alls grejer ur vagnen och min väska.. Sen kom vi fram till lekparken.. Då satt ja henne på en betonganka hon gillar att sitta på.. Borr skrek hon när ja höll i henne o dum som ja va så tänkte ja va snäll o släppte.. Då ramla hon av.. Gråt o skrik, men snart bra igen.. ( + På mammarollskontot) Vidare till rutchkanan.. Nojig o harig dom ja är me sånt så vill ja inte att hon åker själv än.. Ja tycker de ofta blir sån hög fart i de.. Men idag tänkte ja släppa på kontrollen o lät henne åka själv.. Svisch sa de följt av ett bom och aj.. Gråt o skrik o ett blått ögonbryn blev resultatet av det.. ( ytterligare ett stort + på kontot)..
Va en del andra morsor i parken som bara står o glor me ögon som uttalar allt annat ön positiva tankar.. "Va har hon för koll.. O oj vilken gnällig unge! Våra barn sitter som små lamm i sandlådan o vi står här o kan slappna av"
Så va de ju säkert inte.. Men känslan var sån...
Då va de nog me tid för oss i parken.. Då gick vi till blomaffären o köpte oss lite lycka i form av växter.. Ja fick ju va den konstiga morsan igen dock då ja balanserade hem tre papperskassar med växter plus en stor bukett gladiolus på vagnen.. Men hem kom vi!
När vi kom hem hittade ja tack o lov lite rester som vi värmde.. O efter det fick Agnes lite glass.. Om hon åt det som vanliga människor.. Icke.. Då de va de sista i paketet gick ja me på att hon fick äta ur det.. Men de gjorde hon ju på sitt sätt.. Bilderna får tala för sig själva!

Bad på det o ett dyngsurt badrum senare så har ja nu precis fått henne att somna..

Som räddning har ja pratat av mig med bästa Lotta, min fina vän,stöttepelare o bollplank här i livet..
O så ringde Sussi o Tina o ville ses över lite vin.. Sagt o gjort.. De kom förbi o trevligt har vi haft. Många djupa samtal blir det o ja gillar't!
Agnes vaknade o har varit uppe o nattsuddat med oss ett bra tag nu.. Nu är kl snart 1... O Sussi gick precis hem.. Tina sover över i gästrummet o ja har precis sövt Agnes.. Ska bli skönt att krypa ner nu.. Dagen slutade iaf på topp.. Det känns himla bra!
Film - barn - bra eller anus!

Ja det är frågan..
En del propsar på att man inte ska introducera film förrän barnen blir äldre.. För att de finns så mycke annat barnet kan och behöver sysselsätta sig med än sitta still framför en film..
Men varför måste de va antingen eller, på eller av.. Varför inte både och men med en tanke bakom istället.. O en tanke bakom behövs faktiskt inte alltid heller..
Agnes leker bra för de mesta, pratar konstant, vår lilla papegoja.. Vill läsa grymt mycke böcker..
Att koppla av framför en film är bra för Agnes tycker jag.. Dels kan hon få sitta en stund i lugn o ro.. Dels lär hon sig en hel del i de filmsnuttar vi väljer till henne ..
Ja gillar de filmer som är avsnitt i..Agnes favoriter Lilla Anna o långa farbrorn, Laban och Labolina, Nicke nyfiken, fåret Shaun, Bamse, Alfons.. Idag introducerade ja mamma Mu och kråkan och Rasmus nalle.. De gick oxå hem hos fröken!
Bra oxå att filmerna ofta finns i mataffärer och på mackar.. 2 för 99...ibland 3 för 99... Bra tycker jag! Och så finns de ju på you tube oxå.. Kanoners!


Tankar o funderingar ifrån ett mamma- och förskolehjärta!

Varit hemma o vabbat med Agnes nu i ngr dagar.. Hon är egentligen för frisk för att vara hemma.. Men för sjuk för att vara på förskolan..
Ja förstår mer och mer föräldrar som tycker att barnen behöver va på förskolan.. Att barnen längtar dit. O behöver utmaningen som de får där..
... Samtidigt brottas jag med känslan ja vet är på förskolan.. Mycke barn, lite personal.. Vilket innebär i verkligheten inte så mycke uppmärksamhet egentligen.. Ja de e svårt!

Ikväll har ja varit ute o shoppat o ätit på restaurang me en fin vän.. De va verkligen välbehövligt o mysigt! Det borde ja unna mig oftare!


Min skrutt har blivit stor!


Dags att återuppta... Eller lägga ner..

Ja denna bloggen är som en garderobsväxt.. Eller orkidé... Vissen o tråkig.. O sen rätt som det är blommar den upp igen..
Om de bara kunde va lite smidigare att lägga upp bilder o inte krångla så förbenat så skulle ja nog kunna hålla liv i den längre stunder.. Men ja gör ett försök.. Ja gör't.
Mycke som händer i mitt liv o runt omkring mig just nu.. Tre nära vänner som snart får en bebis.. Flera vänner som är gravida. Nån har precis förlovat sig.. Nån ska snart gifta sig... Fler vänner dom separerar.. En del vars föräldrar gått bort.. En del som precis träffat en ny.. De händer grejer i denna ålder uppenbarligen! Det är lärorikt,, spännande o jobbigt oxå såklart! Men ja e glad när ja får finnas för de.. Som ett stöd både i lycka o sorg.