Tankar

Nu är det fredag... Har varit på 27-årskalas... trevligt värre.... Träffade Christian (självklart eftersom det var han som var födelsedagsbarnet) , en hööööggravid Lotta, Tina, Niclas, Mahlin ,Peter o deras 2 månaders gamla Wilmer.... Åhh så söt.... ja nu syftade ja framförallt på Wilmer,,, ,,fast ni andra e oxå bra söta!

När vi kom hem lagade vi tacos,,, o korkade upp en flaska vin... gott en fredagkväll... =) Micke V kom förbi..... nu e ja framför datorn lyssnandes på Winnerbäck... o pojkarna diskar! Ja... ja njuter! =)

Nu e en jobbvecka till avklarad.. o det har gått....( försöker hitta rätt ord.......)....väldigt bra,

För att göra en lång historia kort...så var ja väldigt trött o negativt inställd till jobbet innan sommaren.... Var slut o kroppen, hjärnan o humöret.
jag har jobbar på mitt jobb i 3,5 år nu.... vi startade upp en ny avdelning i ett hus med redan 4 andra avdelningar...
Det har varit en händelserik resa.... det har inte varit lätt att ta sig in i ett hus me personal som jobbat väldigt länge.... de flesta har jobbat där minst 10 år.... en del sen 1978....
Det har oxå varit krångligt att få allt samarbete att gå ihop när man varit ojämnt antal avdelningar.... det är svårt att t ex avlösa varandra vid planering... det är svårt att slå ihop avdelningar... .
på min avdelning har vi varit tre personer som jobbat ihop....vi är väldigt olika,,,, på gott o ont..... har haft en hel del konflikter... en hel den skilda meningar... en del gråt... en del hopplöshet emellanåt..... samtal me psykolog,, chef för att försöka lösa "problem",.... o det har faktiskt gett resultat... .för mitt i det elendet som varit har vi hela tiden haft gemensam pedagogisk grund... vi har skrattat mycket,,, skojat mycket,,, kompromissat en del, , varit starka,,, både enskillt o i grupp...

Nu har en av mina kollegor tagit tjänstledigt då hon kände att hon e klar me förskolan för ett tag....

Den här terminen har ja bestämt mig för att sprida god energi,. se allt positivt... välja mina strider.... ha ännu mer rak kommunikation... berömma.,.. ge konstruktiv kritik... förändra....ta tag i saker....bestämma.... låta andra bestämma.... ja ja har helt enkelt bestämt mig för att det här ska gå bra... att det ska vara roligt att gå till jobbet varje dag..... odet har varit jättekul de här 2 veckorna ja jobbat efter semestern.....
Jag tycker även jag påverkat de andra att vara positiva.... när de sagt nåt som verkar tungt jobbigt.... har ja varit där me mitt leende... mina goda idéer.. min positiva inställning.... o det känns så bra!

Jaja... hoppas ni förstått lite va ja "rett" om.

Tack förresten för alla kommentarer....de värmer...=)

    Ann-Helene.: Va kul o höra att ni haft en bra sommar... ja tänker på ert hus i Lundsbrunn ibland... skulle va kul o komma o hälsa på n¨n gång... Kul även att du fick äran att viga M o H..... trevligt med sådana ceremonier,
    Marie: Är det redan dags för förskola för Hannes del alltså.... jadu,,det går fort =) har läst din blogg.. .o ni verkar oxå haft en trevlig sommar. Hur mycket har du kvar av utbildningen? Min uppsats handlade om den pedagogiska inomhusmiljöns betydelse för leken i förskolan... Pedagogisk miljö är nåt ja brinner för... hur rummet  påverkar... hur våra val av ,material, möbler, påverkar barnen. Berättar gärna mer,,, men då kanske vi ska maila om det istället... vet inte om så många andra e intresserade av det? Vad ska/har du skrivit om?
    Milla: Tack... det värmer att höra att du tycker vi passar ihop...det tycker ja me! Jag trivs så bra me John... vi kompletterar varandra... vi har kul ihop... Jag älskar han helt enkelt... av hela mitt hjärta ;)... o du... självklart kommer vi på lilljul =) ... kommer ni på julfest?
    Johan: Läser du fortfarande? =) O ja håller me dig på ett sätt... självklart e det roligare för läsarna om det uppdateras oftare.... ska försöka göra det mer nu... när sommaren är över =)

Imorrn ska Tina ( Johns syrra) o ja ha pysseldag-.... det ska bli kul... vi ska även avsluta kvällen me en kräftskiva,,,,,,,o på söndag ska ja träffa ett par kompisar ja inte träffat sen..... ja säkert ett år tillbax.... det ska bli jättekul.... första åren ja bodde här umgicks vi i princip jämt... träffades i allafall ett par dar i veckan... o pratade i telefon varje dag...
Sorgligt på ett sätt men livet förändras...man utvecklas åt olika håll... har väl inte samma behov av att umgås på samma sätt... hmm,,, ja... ska bli kul o träffas iaf..

Nu e grabbarna klara me disken... o har hällt upp fredagsgodiset i skålar o placerat sig i soffan... så det är dags att gå dit o göra de sällskap-...

Trevlig helg!
Kram

Kommentarer
Postat av: Mahlin

hih.. jag såg minsann, en liten pysseluppdatering =) hehe. kul med pysseldag.. ni ska inte på linköpingsträffen den här gången i september?

Vad kloka tankar du har kring ditt jobb och inställning. Lycka till! Ville hälsar! Särskilt till John som han gillad lite extra.. hehe.

Postat av: Johan

Bra jobbat !! Alltså läser jag fortfarande..... :)

2008-08-15 @ 23:58:18
Postat av: Anonym

Det låter bra med jobbet! Jag tror verkligen att du kan göra skillnad! Tack för igår! Det var som alltid jättemysigt att träffa dig! Snart vill jag ha en dag på tu-man-hand igen också och bara prata prata prata! :)Vi hörs!

Puss o kram Lotta

2008-08-16 @ 11:45:45
Postat av: Milla

Klart vi kommer på julfest =), alltid bra att planera i god tid. Är lite avis på er pysseldag, hoppas att jag få se bilder på allt fint ni skapade. Puss puss

2008-08-17 @ 16:47:26
URL: http://www.millasblogg.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback